Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Πόσο αξίζει η ανθρώπινη ζωή? 495 ευρώ και ένα μεροκάματο των 19 ευρώ?

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΠΟΛΗΣ 
Από σήμερα τίποτε πια δεν θα είναι το ίδιο!!!
Χάθηκε  ένας από μας, ο εργάτης που για 495 δούλευε με πεντάμηνη σχέση εργασίας  παράνομα σε απορριμματοφόρο στο δήμο Μεγαρέων, μέσω εργολάβου.
Ο δήμος Μεγαρέων έχει ευθύνη γιατί παρέμεινε  μουγκός τόσο καιρό και προσπάθησε με κάθε τρόπο να αποσιωπήσει το γεγονός ότι, ο πενταμηνίτης εργαζόταν παράνομα  σε εργολάβο στην καθαριότητα με αποτέλεσμα να πέσει από το απορριμματοφόρο και να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι.
Η πολιτική των εργασιακής σκλαβιάς όχι μόνον ξεζουμίζει τους εργαζόμενους χωρίς να τους παρέχει  δικαιώματα, αλλά, θέτει και σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή τους.
Αν αυτό δεν λέγεται σύγχρονη σκλαβιά τότε τι άλλο είναι;

Πόσο θα ανεχόμαστε στο όνομα της κερδοφορίας  των εργολάβων του κεφαλαίου, να θυσιαζόμαστε  και να ζούμε στην εξαθλίωση και την μιζέρια;
Την ίδια ώρα, αυτοί που μας εκμεταλλεύονται, θησαυρίζουν από την εργασία μας, ονομάζοντάς της μάλιστα, «κοινωφελή». Μοναδικό όφελος είναι αυτό: το ατομικό κέρδος των εργολάβων .
Πόσο θα ανεχόμαστε όλους αυτούς, κυβερνήσεις παλαιότερες και την τωρινή, δημάρχους, περιφέρεια, ΟΑΕΔ, που  υπηρετούν την πολιτική αυτή που γεννάει αυτή την κατάσταση, την πολιτική της ΕΕ και του κεφαλαίου, την πολιτική ανακύκλωσης της ανεργίας και όλο το σύστημα της παρακμής που μας οδηγεί στον εργασιακό μεσαίωνα;
ΛΕΜΕ  ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ
Σφίγγουμε τα δόντια και την γροθιά μας
Και υποσχόμαστε ότι θα παλέψουμε να είναι το τελευταίο θύμα της εργοδοτικής  αυθαιρεσίας
ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ-ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΙ
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΩΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ
ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να σκοτώσεις έναν άνθρωπο. Μπορείς να τον μαχαιρώσεις στην κοιλιά, να του αρπάξεις το ψωμί απ’ το στόμα, να μην τον γιατρέψεις από την ασθένεια που πάσχει, να τον βάλεις σε μια άθλια κατοικία, να τον εξοντώσεις βάζοντάς τον να δουλεύει μέχρι θανάτου, να τον οδηγήσεις στην αυτοκτονία, να τον στείλεις στον πόλεμο. Λίγοι μόνο απ’ αυτούς τους τρόπους είναι απαγορευμένοι στον καπιταλισμό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου