Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Αγ.Αναργύρων -Καματερού



Εφαρμόζοντας το 3ο Μνημόνιο και την εξυπηρέτηση των τραπεζών, του χρέους και των τοκογλύφων, η νέα μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει τον πόλεμο στην εργατιά, στην αγροτιά, στη νεολαία.
Ο εργασιακός μεσαίωνας που προωθείται με την νέα καταιγίδα των βάρβαρων μνημονιακών μέτρων καταργεί κάθε έννοια αξιοπρεπούς αμοιβής για την εργασία και την ανθρώπινη διαβίωση.
Προϋπολογισμός φτώχειας. Διάλυση του ασφαλιστικού. Φορολεηλασία για τον λαό και προκλητικές φοροαπαλλαγές στους επιχειρηματίες και τους «επενδυτές». Κατασχέσεις-πλειστηριασμοί. Μαζικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, ξεκινώντας από τα λιμάνια, τα τραίνα και τα αεροδρόμια, την ενέργεια. Νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο στο δημόσιο, οριστική κατάργηση των συμβάσεων στον ιδιωτικό τομέα. Συντριβή της μικρομεσαίας αγροτιάς και των ελεύθερων
επαγγελματιών. Εξευτελιστική επιτροπεία, ίδια και χειρότερη από ότι μέχρι τώρα.
Οι Δήμοι βρίσκονται στο µάτι του κυκλώνα. Ο Καλλικράτης, το οικονομικό παρατηρητήριο ,οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί και οι περικοπές των δαπανών για τους ΟΤΑ, οδηγούν του δήµους στη διάλυση. Το προσωπικό δεν επαρκεί για κρίσιµους τοµείς όπως η καθαριότητα µε αποτέλεσµα διάφοροι δήµαρχοι να βρίσκουν την ευκαιρία για να προωθήσουν την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας. Οι περισσότερες ανάγκες σήμερα καλύπτονται από ελαστικές και όχι μόνιμες θέσεις εργασίας(5 μήνα).Στο ίδιο στόχαστρο της ιδιωτικοποίησης βρίσκονται και άλλοι τοµείς όπως οι παιδικοί σταθµοί και τα ΚΕΠ. Ιδιωτικοποίηση σημαίνει: κακή παροχή υπηρεσιών και παραβίαση υγειονομικών κανόνων στο δημότη, φτηνά μεροκάματα στον εργαζόμενο και αυξημένα τιμολόγια στους δημότες.
Δεν διστάζουν προκειμένου να καλύψουν,όπως- όπως τις ανάγκες να θέσουνε σε κίνδυνο την ασφάλεια των πενταμηνητών,όπως το πρόσφατο το παράδειγμα του δήμου Μεγαριτών και το ατύχημα του πενταμηνήτη που τον έβαλαν σε απορριμματοφόρο πράγμα που απαγορεύεται από την σύμβαση, και κινδυνεύει η ζωή του εξαιτίας του ατυχήματος.
 Ιδιωτικοποίηση σημαίνει κέρδος για τον ιδιώτη και για αυτούς που συναλλάσσονται μαζί του, φτώχεια για τους δημότες. Πρόσφατα δε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προωθεί με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ 27/10/15) την εξαίρεση των μόνιμων εργαζόμενων, στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων, από τα Βαρέα και Ανθυγιεινά.
Η Ανυπότακτη Πόλη συμπαραστέκεται και στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων του Δήμου για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Καλεί τον λαό των Ατ.Αναργυρων-Καματερού να στηρίξει την κατάληψη στο Δήμο την Τετάρτη 4/11 και να συμμετάσχει μαζικά στην γενική πανεργατική απεργία την Πέμπτη 12/11/15.
Στις 12 του Νοέμβρη απεργούμε και διαδηλώνουμε για να μην πάει η σύνταξη στα 67, για να σώσουμε τα ταμεία και τις συντάξεις για να σταματήσουμε τις νέες περικοπές στους μισθούς. Για να μην περάσουν οι ιδιωτικοποιήσεις σε λιμάνια, αεροδρόμια, τραίνα, νερό και ΔΕΗ. Απεργούμε για να κερδίσουμε προσλήψεις για τα σχολεία, τους δήμους και τα νοσοκομεία που ρημάζουν από τις περικοπές των μνημονίων. Για να πάρουμε πίσω τις ζωές μας και να ανατρέψουμε στην πράξη τις μνημονιακές πολιτικές.
ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑΣ
ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΗΜΟ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ
Αρχή φόρμας

Ανατρεπτικός, λαϊκός ξεσηκωμός. Να ηττηθεί η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, να πάρουμε πίσω τη ζωή και τα δικαιώματά μας

Απάντηση είναι μόνο ο ανυποχώρητος, συντονισμένος αγώνας! Οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ και των λιμανιών, οι μαθητές κι οι φοιτητές έχουν ξεκινήσει. Να γίνουν τα ρυάκια της αντίστασης χείμαρρος που θα ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Ανατρεπτικός, λαϊκός ξεσηκωμός. Να ηττηθεί η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, να πάρουμε πίσω τη ζωή και τα δικαιώματά μας




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου