Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

ΜΑΣ ΠΝΙΞΑΝΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ

Μόνο ένας Νώε μπορεί να σώσει τις γειτονιές μας από τις πλημμύρες;
Για μια ακόμη φορά ο «κακός καιρός» ήρθε για να αναδείξει τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γειτονιές μας από την έλλειψη βασικών υποδομών, όπως της αντιπλημμυρικής προστασίας. Δεν πέρασε ούτε χρόνος από τις προηγούμενες πλημμύρες που καταστρέψανε δεκάδες λαϊκά νοικοκυριά, κυρίως, του Καματερού και το ίδιο «έργο» επαναλήφθηκε.
Για πολλοστή φορά πλημμύρησε το ρέμα στην οδό Πίνδου στον Αγ. Τρύφωνα, το ίδιο για την Κ.Παλαμά και τους κάθετους δρόμους, στη Γούναρη στο 1ο Γυμνάσιο –Λύκειο, στο 6ο Νηπιαγωγείο, στην οδό Αλεξάνδρας και σε κάθετους δρόμους της,  πολλά μαγαζιά πλημμύρισαν και αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα, ενώ έχουν γίνει σε διάφορα σπίτια, κατοικίες και κοινόχρηστους χώρους πάρα πολλές ζημιές που ακόμα δεν έχουν καταγραφεί.
Ως συνήθως οι πιο πολλοί δρόμοι πλημμύρισαν στο Καματερό και αρκετοί στους Αγ. Αναργύρους, όπως και στην υπόλοιπη δυτική Αττική.
Η νεροποντή της Παρασκευής 24 του Οκτώβρη δεν ήταν ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο, όπως αρέσκονται να την αποκαλούν είτε για να κρύψουν την αδιαφορία τους για τη ζωή και την περιουσία των κατοίκων είτε για να δικαιολογήσουν τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν. Οι ευθύνες που φέρουν Κυβέρνηση, Περιφέρεια και Δήμος είναι βαρύτατες.

Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Nέα μαθήματα κουλτούρας από τον δήμαρχο Σαράντη –παραδίδονται στο δήμο Αγ.Αναργύρων-Καματερού και επειδή θέλουνε να είναι και ανταγωνιστικό το πρόγραμμα θα έχει και ανταποδοτικά τέλη

Πρίν από λίγες μέρες ο δήμαρχος Σαράντης χτύπησε δημοσιογράφο μαζί με τον δήμαρχο Ηλιούπολις για να τον τιμωρήσουν για ένα άρθρο που δεν τους ήταν αρεστό.
Παραθέτουμε την καταγγελία της ΕΣΗΕΑ.
Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχτηκε ο συνάδελφος Χρίστος Βούζας

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΞΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΣΤΟ ΣΑΛΙΓΚΑΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 320  ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ 2 ΚΑΙ ΞΑΝΘΗΣ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 12 Οκτωβρίου 2014 ΣΤΙΣ 6.00 Μ.Μ

 Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΕΡΑΙΩΝ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΝΙΚΗ ΚΑΙ  ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ
Η ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

ΝΑ ΞΗΛΩΘΟΥΝ ΤΩΡΑ

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΔΟ ΟΜΗΡΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤOY ΣΤΑΘΜΟΥ COSMOTE


Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ


2 Οκτώβρη  στις 6 μ.μ. έγινε μαζική συγκέντρωση και διαδήλωση στη Λ.Φυλής και στους δρόμους του Καματερού γιά να μην προχωρήσει σε λειτουργία ο σταθμός της cosmote στο κτίριο επί της Ομήρου 3 και Αλεξάνδρας Καματερό.
Σημαντική ήταν και η παρουσία των αλληλέγγυων κατοίκων.

ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ

ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΙ Η ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΠΟΛΗ

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Συνεχίζουν τον αγώνα μέχρι την τελική νίκη οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα



 1 4 μήνες από την διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών και δεν το βάζουν κάτω δεν παραιτούνται από το δικαίωμα στην εργασία . 


  1/10, οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα - απόλυση πραγματοποιήσανε πολύωρη κατάληψη του πολιτικού γραφείου του Α. Λοβέρδου και αιφνιδιαστική διαμαρτυρία στο Μ. Μαξίμου

ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ

Είμαστε αποφασισμένοι να νικήσουμε! Το δίκιο μας θα τους πνίξει!!


ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ BLOG ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  Δ.Ε.ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΌΤΗΤΑ  
Μαζική, μαραθώνια, αγωνιστική παράσταση διαμαρτυρίας-κατάληψη, πραγματοποιήσαμε σήμερα 1/10 από τις 12 το μεσημέρι στο πολιτικό γραφείο του Υπουργού Παιδείας Α. Λοβέρδου πλήθος εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα - απόλυση.
Στη σύσκεψη που πραγματοποιήσαμε το πρωί, αποφασίσαμε ότι δεν έχουμε άλλο δρόμο πέρα από το να εντείνουμε και να κορυφώσουμε δυναμικά τις αγωνιστικές μας δράσεις και προχωρήσαμε αποφασιστικά, στην πολύμορφη σημερινή μας κινητοποίηση.

View image on Twitter

Μετά από 15 μήνες εμπαιγμού και ομηρίας, οι εκπαιδευτικοί δεν έχουμε δικαίωμα να υπομένουμε άλλο την εγκληματική πολιτική και τα πολιτικά παιχνίδια που παίζονται στις πλάτες μας.

Ζητήσαμε άμεση συνάντηση με τον κ. Λοβέρδο, με σκοπό να υπάρξει σαφής δέσμευση για την άμεση τοποθέτηση του συνόλου των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα - απόλυση στις εκπαιδευτικές δομές του ΥΠΑΙΘ (ΙΕΚ-ΣΕΚ) όπου αντί να αξιοποιηθούμε -όπως, λογικά θα συνέβαινε, σε ένα ευνομούμενο κράτος- για δεύτερη χρονιά προσλαμβάνονται ωρομίσθιοι, ενώ εμείς παραμένουμε παροπλισμένοι για να κρατάμε -σαν αριθμοί- γεμάτη, τη δεξαμενή των απολύσεων. 
Η διασπάθιση  του δημόσιου χρήματος που γίνεται με την ταχτική αυτή της κυβέρνησης, -ενώ ο Ελληνικός λαός στενάζει απ τους φόρους- συγκαλύπτεται επιμελώς, όπως και οι απολύσεις που δεν εξυπηρετούν κανένα δημοσιονομικό όφελος, παρά μόνο την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων κερδοσκόπων.

Τις απογευματινές ώρες δεκάδες συναδέλφων συνεχίσαμε την κατάληψη στο πολιτικό γραφείο του Α. Λοβέρδου ο οποίος φεύγοντας από τη βουλή, χωρίς να μας συναντήσει ή να δώσει κάποια απάντηση, αναχώρησε για περιοδεία στην επαρχία. 
ΒΙΝΤΕΟ-Διαμαρτυρία καθηγητών έξω από το Μαξίμου

Όπως αποφασίσαμε -εν τω μεταξύ- ομάδα 20 συναδέλφων στις 5.55 μ.μ. πραγματοποίησε αιφνιδιαστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο Μέγαρο Μαξίμου, εν όψη της προγραμματισμένης εκεί, συνάντησης Σαμαρά - Βενιζέλου.

ΑΥΞΗΣΗ ΔΙΔΑΚΤΡΩΝ– ΑΛΛΑΓΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΣΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΠΟΛΗΣ»
Τη στιγμή που η πλειοψηφία του λαού (λόγω των συνεπειών της κρίσης και της αντεργατικής πολιτικής που εφαρμόζεται) βρίσκεται στα όρια της επιβίωσης  και τα ποσοστά της ανεργίας στο δήμο μας συνεχώς αυξάνονται, το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Πολιτισμού και Άθλησης με την απόφαση που πήρε την Πέμπτη 25/9 2014 αυξάνει τα δίδακτρα,στις Αθλητικές και Πολιτιστικές Δραστηριότητες καθώς και στα μαθήματα του Ωδείου. Τα ποσοστά των αυξήσεων κυμαίνονται από 20% έως και 150%  εμπορευματοποιώντας περαιτέρω ένα κοινωνικό αγαθό, το δικαίωμα στον πολιτισμό και στην άθληση εμάς και των παιδιών μας. (Σ.Σ. Δείτε την επισυναπτόμενη λίστα με τις αυξήσεις).
Ταυτόχρονα αποκλείονται από τη συμμετοχή σε δραστηριότητες, ουσιαστικά οι πιο αδύναμες κοινωνικά ομάδες όπως οικογένειες τρίτεκνες, πολύτεκνες, άνεργοι.
Στη Συνεδρίαση που έγινε την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014 εσπευσμένα, ενώ τα περισσότερα μέλη δεν είχαν λάβει τα θέματα για συζήτηση ώστε να τα μελετήσουν πριν από αυτή, ψηφίστηκε από τους παρόντες εκπροσώπους των Συνδυασμών του Κου Σαράντη και του Κου Νταηλάκη ο προϋπολογισμός και η αύξηση των διδάκτρων.Οι εκπρόσωποι της Αλληλεγγύης και της Λαϊκής Συσπείρωσης απουσίαζαν ενώ η εκπρόσωπος της Ανυπότακτης Πόλης ήταν η μόνη που καταψήφισε τον προϋπολογισμό και την εισήγηση για την αύξηση των διδάκτρων.Εντυπωσιακό είναι ότι υπέρ του προϋπολογισμού και της αύξησης των διδάκτρων τάχθηκε και η εκπρόσωπος των εργαζομένων, των απλήρωτων, των απολυμένων.
Η αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις πάει χέρι – χέρι με την αύξηση των διδάκτρων
Στα πλαίσια των Καλλικρατικών Δήμων, επιβάλλεται όλοι οι συμβασιούχοι να προσλαμβάνονται  μέσω ΑΣΕΠ, φυσικά όχι ως μόνιμοι αλλά πάλι με συμβάσεις λίγων μηνών.
Φυσικά δεν ενδιαφέρει ούτε η ποιότητα ούτε η αξιοκρατία. Γιατί κάποιος που έχει μείνει άνεργος 2 ή και τρία χρόνια θα έχει περισσότερα μόρια από εκείνον που εργάστηκε τον προηγούμενο χρόνο. Έτσι θα προσληφθεί ο δεύτερος και θα απολυθεί με τη λήξη της σύμβασής του για να επαναληφθεί το ίδιο με κάποιους επόμενους. Τελικά μια θέση εργασίας θα τη μοιράζονται πολλοί εργαζόμενοι-άνεργοι απλά για να επιβιώνουν. Ο μουσικός, ο δάσκαλος του χορού, ο ζωγράφος, ο γυμναστής κλπ. δε θα δουλεύει κάθε χρόνο. Οπότε, αφού το δημόσιο θα είναι ένας τόσο κακός εργοδότης, θα δικαιολογείται ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου, του διδασκαλείου χορού, του ωδείου να πληρώνει πολύ φτηνά για δυο μήνες, ανθρώπους που από την ανάγκη της επιβίωσης μπορεί να γίνουν ελαστικότεροι από τον ΤΙΡΑΜΟΛΑ. Ο Καλλικράτης απαιτεί μια θέση να τη μοιράζονται πολλοί εργαζόμενοι. Απαιτεί όλοι να αισθάνονται εργασιακά ανασφαλείς, χωρίς δικαιώματα ασφάλισης και σύνταξης.

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ-ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Η Αντικαπιταλιστική παρέμβαση στις γειτονιές Αγ.Αναργύρων - Καματερού «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΠΟΛΗ» εκφράζει την αλληλεγγύη της στον περιφερειακό σύμβουλο Θανάση Αγαπητό, εκπαιδευτικό και τους Σαράντη Αρβανίτη και Θωμά Κυρατζόπουλο, δημοτικούς υπαλλήλους, οι οποίοι δικάζονται στις 2 του Οκτώβρη 2014 στη Θεσσαλονίκη.
Οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι, ενώ πανηγυρικά είχαν αθωωθεί, οδηγούνται σε νέα δίκη μετά την έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών. Αυτή η δικαστική εξέλιξη, είναι αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης προσπάθειας να ποινικοποιηθεί το δικαίωμα στη διαμαρτυρία και στον αγώνα, απέναντι στις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ και της κυβέρνησης, για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα, που διαλύουν οικογένειες, σχολεία και νοσοκομεία. Που γεννούν εκατομμύρια ανέργους, νέους ξενιτεμένους και φτωχαίνουν το λαό. Παραπέμπονται σε νέα δίκη, αν και αποδείχτηκε πως η δίωξη τους έγινε μόνο και μόνο επειδή συμμετείχαν στην κινητοποίηση των εργαζομένων και των σωματείων τους ενάντια στη συγκέντρωση του Φούχτελ και της λεγόμενης «Ελληνογερμανικής Συμμαχίας» με δημάρχους.
Τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης και τότε και τώρα δεν έκαναν τίποτε περισσότερο από το αυτονόητο, να διεκδικούν να σταματήσει η ωμή καταπάτηση κάθε έννοιας εθνικής ανεξαρτησίας, λαϊκής κυριαρχίας, δημοκρατικής διαδικασίας, «αυτοδιοικητικής» λειτουργίας και ηθικής αξιοπρέπειας. Είναι ολοφάνερο πως η συνέχιση της δικαστικής δίωξης συνδέεται και με την υποταγή στον “ύπατο αρμοστή” της Μέρκελ στην Ελλάδα Χ. Γ. Φούχτελ, έτσι ώστε απρόσκοπτος να συνεχίσει να απαιτεί (βλ. 8σέλιδο ερωτηματολόγιο) και να οργανώνει την αρπαγή της Δημόσιας Περιουσίας από το γερμανικό κεφάλαιο.
Η συνέχιση των προκλητικών δικαστικών διώξεων είναι μέρος των μηχανισμών άγριας καταστολής που όλο και περισσότερο χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να καθυποτάξει τον αγώνα των εργαζομένων. Ειδικά την εποχή αυτή που μέσω της αξιολόγησης και των αποφάσεων για κινητικότητα-διαθεσιμότητα-απολύσεις, προσπαθεί να επιβάλλει στο δημόσιο, το φόβο των δικαστηρίων και της απόλυσης «γιατί αντιτάχθηκες» και τον τρόμο των πειθαρχικών «γιατί αντιμίλησες».
Τώρα που η στοχοποίηση των αγώνων και των αγωνιστών έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Οι μαχητικές διεκδικήσεις και οι αποφασιστικές απεργίες βγαίνουν παράνομες. Οι συλλήψεις, οι προσαγωγές και η καταστολή των ΜΑΤ, είναι καθημερινό φαινόμενο.
Χρέος του εργατικού και λαϊκού κινήματος είναι να υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τους αγώνες και τους αγωνιστές.
Δηλώνουμε ότι δε θα γίνουμε σύγχρονοι δούλοι που θα φοβούνται να μιλήσουν, αλλά συλλογικά θα παλέψουμε ενάντια στην αντεργατική πολιτική, τον αυταρχισμό και τις δικαστικές διώξεις.
Δε θα υποστείλουμε τις σημαίες του αγώνα αλλά θα τις ανεμίσουμε ακόμα πιο μαχητικά.
Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι οι διώξεις και η κρατική καταστολή δε μας τρομοκρατούν, αλλά αντίθετα χαλυβδώνουν τη θέλησή μας για αντίσταση και αγώνα.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους 3 διωκόμενους και εκτιμούμε πως όπως το πλατύ κύμα αλληλεγγύης στην Ελλάδα και το εξωτερικό από εργαζόμενους, συνδικάτα, κοινωνικές οργανώσεις, κατάφερε την αθώωση στην πρώτη δίκη, έτσι και τώρα θα συνεχίσει πιο δυνατά, πιο αποφασιστικά μέχρι την τελική δικαίωση και το σταμάτημα κάθε δίωξης.
Ζητάμε:
Να σταματήσει η ποινική δίωξη ενάντια στους 3 εργαζόμενους της Θεσσαλονίκης, που έχουν ήδη αθωωθεί.
Να σταματήσει κάθε πολιτική και ποινική δίωξη σε βάρος των εργαζομένων που αντιστέκονται και διεκδικούν το δικαίωμα στη δουλειά και στη ζωή.
Το δικαίωμα του λαού να αγωνίζεται δεν δικάζεται!!
Οι αγώνες των εργαζομένων δεν ποινικοποιούνται, δεν καταστέλλονται!