Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Δεν θα το βάλουμε κάτω θα αντισταθούμε και θα αγωνιστούμε να υλοποιηθούν οι αποφάσεις του Δημοτικού συμβουλίου .

ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟMO OI KATOIKOI TOY ATΤΑΛΟΥ ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΗΡΩΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΣΤΕΙλΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΤΗΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ΄.
Και αυτό με αφορμή την απόφαση της οικονομικής επιτροπής του δήμου ,που αγνοώντας την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου γιά εξώδικο συμβιβασμό με τους κατοίκους και αναστολή είσπραξης μέχρι νομοθετικής ρύθμισης. 
Εκείνο που σίγουρο είναι ότι αυτή ήταν η αρχική θέση της πλειοψηφείας του δήμου και παρ'όλη την υποχώρηση που έκανε προεκλογικά και κάτω από την πίεση των κατοίκων ,επιμένει στην αντιλαική του επιλογή να επιβάλει αυτή την δυσβάσταχτη εισφορά σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες ,αδιαφορώντας γιά τις συνέπειες που αυτό θα έχει γιά τον λαό της περιοχής.
Σημειωτέον ότι έφερε στο δημοτικό συμβούλιο την πρόσληψη της δικηγόρου δήθεν γιά να καλύψει ανάγκες του Δήμου ,ενώ ήταν προαποφασισμένος ο λόγος να ακυρώσει με πλάγιο τρόπο μέσω της οικονομικής επιτροπής την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να προχωρήσει δικαστικά. 
Μην τολμήσει να ακυρώσει την προηγούμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Το δημοτικό Συμβούλιο πέρνει τις πολιτικές αποφάσεις και μόνον αυτό μπορεί να ακυρώσει την απόφαση του. 
Η ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΠΟΛΗ παρ'όλο που δεν συμμετέχει στην Οικονομική Επιτροπή  την παρακολουθούμε .Ο λόγος αυτής της επιλογής είναι ότι πιστεύουμε πως η διαχείρηση των οικονομικών είναι ζήτημα όλου του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι μιάς επιτροπής και ο πιό καθοριστικός παράγοντας γιά την υλοποίηση μιάς κοινωνικής πολιτικής από τον δήμο με βάσει τις ανάγκες της περιοχής ,βασική ραχοκοκκαλια γιά να μπορεί να παίξει τον ρόλο της σαν τοπική αυτοδιοίκηση. Οταν συζητήθηκε στην οικονομική επιτροπή το ζήτημα αντιδράσαμε λέγοντας τους ότι αυτή η ενέργεια είναι πραξικοπηματική και δεν έχουν κανένα δικαίωμα να το κάνουν και να σκεφτούν καλά γιά τις συνέπειες που αυτό θα έχει γιά τους κατοίκους του Αττάλου Αγ.Νικολάου..
 Οχι μόνο δεν πτοήθηκαν μιλώντας απαξιωτικά γιά την απαίτηση αλλά ήθελαν και να μας αφαιρέσουν τον λόγο .
Αυτή είναι η Δημοκρατία τους .......
Καταργούνε τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου γράφουμε στα παλιά μας τα παπούτσια τις ανάγκες των κατοίκων ,αδιαφορώντας αν θέτουν σε κίνδυνο το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο που διαθέτουν την κατοικία.
Οσο γιά το δικαίωμα λόγου όπου νομίζουν ότι μπορούν να στο στερήσουν το κάνουν με τον πιό αυταρχικό τρόπο.Είναι μακριά νυχτωμένοι αν νομίζουν ότι συμμετέχουμε στις επιτροπές ,γιά να διαχειριστούμε μαζί την αθλιότητα που επιβάλλει στους δήμους η αντιλαική πολιτική της κυβέρνησης με τον βούρδουλα της εποπτείας και τον άθλιο Καλικρατικό νόμο λειτουργείας των δήμων.Εκεί βρισκόμαστε γιά να υπερασπιζόμαστε τα δίκαια αιτήματα των κατοίκων και να ελέγχουμε όπου μας δίνεται η δυνατότητα  τη διοίκηση ,γιατί περί αυτου πρόκειτε όταν μιλάμε γιά δημοτική αρχή μακρύ χέρι του κράτους, ούτε λόγος γιά τοπική αυτοδιοίκηση.Και να παλέψουμε μαζί με τον εργαζόμενο λαό της περιοχής να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική της κατάργησης κάθε κοινωνικού αγαθού , της φτώχειας και της εξαθλίωσης . 
Ας σταματήσουν τις υποκρισίες ότι θέλουν αλλά δεν τους αφήνει ο νόμος .Η περίπτωση του Αττάλου είναι η χαρακτηριστική περίπτωση του τι ρόλο  παίζει η δημοτική αρχή της παράταξης του Σαράντη.
Δύο χρόνια βρίσκεται από την απέναντι πλευρά και το μόνο που τον νοιάζει είναι πως θα εισπράξει .Εκτελεί τον ρόλο που του έχει αναθέσει η κυβέρνηση και τα μνημόνια .
Μην υποτιμάει τον κόσμο με τις παλινωδίες και ας σεβαστεί την θέληση των κατοίκων και όχι μόνον ,τις δικές του αποφάσεις στο δημοτικό συμβούλιο της προηγούμενης θητείας του .
Ας εξηγήσει στους κατοίκους γιατί δεν υλοποίησε καμία από τις αποφάσεις σαν πρόεδρος της ΠΕΔΑ όπως είχε δεσμευτεί στην απόφαση γιά αναστολή της είσπραξης μέχρι να ψηφιστεί νομοθετική ρύθμιση,ούτως ώστε να μπορεί να αποφασίζει ο δήμος γιά μείωση της τιμής (πράγμα που δεν ισχύει γιατί ακόμα και ο άθλιος  Καλικράτης το επιτρέπει και σε αυτόν στηρίχτηκε η απόφαση γιά εξώδικο συμβιβασμό με τους κατοίκους του Αττάλου) .
Αλήθεια ποιόν κορόιδευε όταν σε ανακοίνωση που μοίρασε προεκλογικά πως όταν θα ψηφίζεται νομοθετική ρύθμιση θα κατεβάσει  τους κατοίκους έξω από την βουλή;
Αντ'αυτού αυτές τις μέρες που ψηφιζόταν νόμος που αφορούσε τις εισφορές γης είχε εξαφανιστεί και ανέβαλε την απαίτηση των κατοίκων γιά δημοτικό συμβούλιο 2 φορές, βάζοντάς το προπαραμονές χριστουγέννων γιά να δυσκολέψει την παρουσία τους στο δημοτικό συμβούλιο.
Και τους ετοιμάζει <<γιά δώρο χριστουγέννων την δικαστική οδό που όλοι ξέρουμε πόσο πιο ψηλά συνήθως ορίζουν τις τιμές>.>.
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΑΤΤΑΛΟΥ και την απαίτηση τους για ανοιχτό δημοτικό συμβούλιο στο Μελίνα και μέχρι τότε να παγώσει οτιδήποτε αφορά τον Ατταλο -Αγ.Νικόλαο και τις εισφορές .
Την Δευτέρα θα καταθέσουμε υπόμνημα στήριξης των απαιτήσεων τους. 
 ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΑΠΕΡΓΑΖΕΤΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΑΤΤΑΛΟΥ ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ  
  .
Επισυνάπτουμε κομμάτι από την καταγγελία -καλεσμα  της Ανοιχτής συνέλευσης Αττάλου -Αγ.Νικολάου 
Τώρα είναι η κρίσιμη ώρα μαζικά και αποφασιστικά να βγούμε στο δρόμο να αποτρέψουμε αυτά τα σχέδια.
   Ήδη το συντονιστικό της συνέλευσης διαμήνυσε στον Δήμαρχο να μη διανοηθεί η δημοτική αρχή να προχωρήσει σ’ αυτήν την πραξικοπηματική ενέργεια. Ζητήσαμε να γίνει άμεσα Δημοτικό Συμβούλιο για να επικαιροποιηθεί  η απόφαση για αναστολή και εξώδικο συμβιβασμό. Αντ΄ αυτού αντιμετωπίσαμε την απαράδεκτη αναβολή για δύο συνεχόμενες φορές του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να αποφύγουν τη συζήτηση για το επίμαχο θέμα. Σ΄ αυτή την κατεύθυνση, θεωρούμε ότι είναι και η απόφασή τους να συγκαλέσουν το Δ Σ 23 Δεκεμβρίου παραμονές Χριστουγέννων!!!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ  ΔΗΜΟΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΙΝΑ ΣΤΟ ΚΑΜΑΤΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ  ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΑΤΤΑΛΟΥ                                                                    
  Καταγγέλλουμε τη δόλια συμπεριφορά της πλειοψηφίας της δημοτικής αρχής και δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας αταλάντευτα και πιο μαχητικά. Γιαυτό καλούμε όλους τους κατοίκους μαζικά να συμμετέχουμε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου στις 11πμ έξω από το νέο δημαρχείο (Λ. Δημοκρατίας) για διαμαρτυρηθούμε και να απαιτήσουμε άμεση ακύρωση της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής από το Δημοτικό Συμβούλιο.
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 11 ΠΜ   ΣΤΟ Ν. ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου