Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΡΙΝΕΙ ΠΩΣ Η ΖΩΗ ΕΝΟΣ ΕΡΓΑΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΑΞΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΕΝΟΣ ΣΚΥΛΟΥ

Αυτή είναι η πρώτη σκέψη μετά από το θυμό, όταν άκουσα την απόφαση του δικαστηρίου για την δολοφονική επίθεση των φραουλοπαραγωγών της Μανωλάδας, όπου κρίθηκαν αθώοι.
Αυτή η σκέψη, ήρθε στο νου μου γνωρίζοντας την απόφαση δικαστηρίου πριν από λίγες μέρες, σε 1 χρόνο φυλάκιση και 5000 πρόστιμο σε κάποιον που κακοποίησε σκύλο. 
Όχι πως δικαιολογείται η κακοποίηση ζώων.
Αποτελεί ντροπή και στίγμα για τον νομικό πολιτισμό και τις δημοκρατικές παραδόσεις του λαού μας. Η απόφαση αυτή στην πράξη, επιβραβεύει την εργοδοτική ασυδοσία, αποθρασύνει την ρατσιστική, δολοφονική βία, διαιωνίζει την αθλιότητα των συνθηκών διαβίωσης, των μεταναστών εργατών γης. Δίνει το << πράσινο φως>> σε αγριότερες μορφές καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και εργασιακού μεσαίωνα σε βάρος ντόπιων και μεταναστών εργατών. Αποδεικνύει για μια ακόμα φορά, πόσο βαθιά ταξική είναι η δήθεν ανεξάρτητη δικαιοσύνη και ιδιαίτερα σε συνθήκες κρίσης και όξυνσης της ταξικής πάλης. 
Το επταμελές μεικτό ορκωτό Εφετείο Πατρών με την ομόφωνη απόφασή του, σε πλήρη αντίθεση με την καταδικαστική εισήγηση της εισαγγελίας, βρέθηκε σε απόλυτη ευθυγράμμιση με τα τοπικά εγκληματικά επιχειρηματικά συμφέροντα των παραγωγών που πλουτίζουν σε βάρος απλήρωτων ή κακοπληρωμένων αιχμάλωτων ουσιαστικά μεταναστών που ζουν σε άθλιες συνθήκες και εργάζονται 12 ώρες για ένα κομμάτι ψωμί, και αυτό όταν τους το δίνουν αντί για απειλές και τραμπουκισμούς.
Βρέθηκε σε πλήρη ευθυγράμμιση με την προσπάθεια κυβέρνησης-τρόικας-κεφαλαίου να τσακίσουν κάθε εργατικό δικαίωμα και να στοχοποιήσουν το πιο ευάλωτο κομμάτι της εργασίας: τους μετανάστες. Η κυβέρνηση, οι κατασταλτικοί μηχανισμοί και η πολιτικά κατευθυνόμενη δικαιοσύνη, επιχειρούν να τρομοκρατήσουν κάθε ξένο και Έλληνα εργάτη που ζητά τα δεδουλευμένα του και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης και να στείλει μήνυμα στήριξης και ασυδοσίας σε κάθε λογής εργοδότες.
Γιατί η ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση, η τρόικα και η σύμμαχοί της έχει ως πρότυπο την Μανωλάδα και τα φραουλοχώραφα της Βαγγελάτος ΑΕ".
Είναι ανάγκη κάθε εργαζόμενος και άνεργος, κάθε σωματείο και συλλογικότητα να καταδικάσουν την εγκληματική απόφαση του μεικτού ορκωτού εφετείου και να απαιτήσουν την δικαστική, ουσιαστική και ηθική δικαίωση των αγωνιζόμενων εργατών γης της Μανωλάδας που για πάνω από ένα χρόνο συγκρούστηκαν με τα τοπικά και τα μεγάλα συμφέροντα, αρνήθηκαν να συμβιβαστούν και διεκδίκησαν μαχητικά τα δεδουλευμένα τους, την δικαίωσή τους και την καταδίκη των εγκληματιών-δουλεμπόρων εργοδοτών τους.
ΣΥΝΘΗΜΑ ΜΑΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ
ΟΤΑΝ Η ΑΔΙΚΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΟΜΟΣ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου