Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Πρωτομαγιά: Ημέρα αγώνα της τάξης μας

Μουσείο, Πέμπτη 1η του Μάη 2014, ώρα 11.00 π.μ.
ΟΛΟΙ στη συγκέντρωση που διοργανώνουν εργατικά σχήματα – κινήσεις – συσπειρώσεις στον ιδιωτικό τομέα
Εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες
Από το Σικάγο του 1886, η Πρωτομαγιά ήταν και είναι η κομβική ημερομηνία, που κατάφερνε να συνδέσει το χτες με το σήμερα στην ιστορία των αιματηρών αγώνων του παγκόσμιου εργατικού κινήματος, ενάντια στην εξαθλίωση, την ανέχεια, την φτώχια, την τρομοκρατία των καπιταλιστών και του κράτους τους. 128 χρόνια μετά, συνεχίζουμε να τιμάμε τους ήρωες και τους αγώνες της τάξης μας, διατρανώνοντας πως η πάλη για την κοινωνική απελευθέρωση, παραμένει επίκαιρη και αναγκαία όσο ποτέ.

Σήμερα, οι καπιταλιστές και οι συλλογικοί εκφραστές τους κυβέρνηση και Ε.Ε.-ΔΝΤ μας δείχνουν με τον πιο ωμό τρόπο, πως δε θα κάνουν ούτε βήμα πίσω, από το στόχο τους, που δεν είναι άλλος από την αφαίμαξή μας, την υποτίμηση της εργατικής δύναμης, την απαξίωση της ίδιας της εργασίας και της ίδιας της ζωής μας. Η «ανάπτυξη» που σχεδιάζουν περιλαμβάνει στρατιές εργαζομένων – ομήρων στα σκλαβοπάζαρα των νέων αγορών.
Αντιστεκόμαστε συλλογικά σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, μαζικοποιούμε τα σωματεία, ενισχύουμε των ταξικά σχήματα και δουλεύουμε για τον αποτελεσματικό συντονισμό τους. Στηρίζουμε παντού λαϊκές συνελεύσεις, επιτροπές αγώνα και αλληλεγγύης. Πολεμάμε τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό της προδοσίας, της συνθηκολόγησης και την λογική της ανάθεσης. Μόνο έτσι θα υπάρξει αποτελεσματική αντίσταση στην συντριπτική επίθεση.
Το δίδαγμα από τη ματωμένη θυσία των εργατών του Σικάγου είναι ότι η εργατική τάξη από την εμφάνισή της μέχρι και σήμερα τίποτα δεν κέρδισε χωρίς το δικό της αγώνα, χωρίς τη δική της οργάνωση, χωρίς τις θυσίες χιλιάδων εργατών και εργατριών, χωρίς τη διαρκή αμφισβήτηση της δύναμης και της εξουσίας των αφεντικών.
Έτσι συνεχίζουμε και εμείς τώρα. Το οφείλουμε σε αυτούς που πάλεψαν πριν από εμάς, στους νεκρούς της τάξης μας. Στους νεκρούς του Σικάγου, του Μάη του '36, στους 200 αγωνιστές της Καισαριανής. Το οφείλουμε στα παιδιά μας. Για να τους πούμε ότι δεν γονατίσαμε, δεν κιοτέψαμε.
Ανακοίνωση της «Ανυπότακτης Πόλης»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου